İstanbul Havalimanında Lokum Kutusundan Zehir Çıktı.

Gümrük Muhafaza ekiplerimizce İstanbul Havalimanında yürütülen operasyonda 1 kilo 484 gram afyon sakızı ele geçirildi.

23 Mayıs 2023


Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz ülkenin dört bir yanında gece gündüz demeden kaçakçılıkla mücadeleye devam ediyor. İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü NarkoKİM ekiplerinin yürüttüğü risk analizi sayesinde uyuşturucu tacirlerine göz açtırılmıyor.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerimiz İstanbul Havalimanı kargo bölümünde ülkemizden yurtdışına gönderilen, alıcı ve göndericisi yabancı uyruklu şahıslar olan gönderiyi riskli olarak değerlendirdi. Narkotik Dedektör köpekleri “Akrep” ve “Baron” unda yoğun tepki verdiği gönderi detaylı aramaya tabi tutuldu. Gönderinin açılmasıyla akıllara durgunluk veren manzara ekipleri de şaşırttı. Dış kutusu ve içeriğiyle tamamen hediyelik lokum kutusu görüntüsü verilen pakette bulunan lokumların içerisinin uyuşturucu ile doldurulduğu tespit edildi. Yapılan detaylı analizde uyuşturucunun türünün afyon sakızı olduğu belirlendi. Uyuşturucu tacirlerinin akılalmaz yöntemlerine göz açtırmayan Gümrük Muhafaza ekipleri toplam ağırlığı 4 kilo 814 gram olan kutudaki lokum içerisinden 1 kilo 484 gram afyon sakızı ele geçirdi.
 
Gerçekleştirilen başarılı operasyonda gönderici ve alıcı şahıslar hakkında adli işlem başlatılmış olup, soruşturma ilgili Cumhuriyet Başsavcılık nezdinde çok yönlü olarak devam etmektedir.