İNSANİ YARDIM MALZEMESİ PARAVANINA GÜMRÜK MUHAFAZA ENGELİ !

Genel Müdürlüğümüz tarafından koordine edilen Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Mersin Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonda tarihi bir yakalamaya daha imza atıldı.

28 Mayıs 2024



Genel Müdürlüğümüz tarafından koordine edilen Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından Mersin Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonda tarihi bir yakalamaya daha imza atıldı.
 
Genel Müdürlüğümüzün İstihbarı faaliyetleri neticesinde Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri ile müşterek yürütülen çalışmada ekipler İnsani Yardım Malzemesi beyanlı konteynerlerden şüphelendi. Ekiplerce yakın takibe alınan konteynerler artan şüpheler üzerine X-RAY tarama cihazına sevk edildi. Tarama neticesinde şüpheli yoğunluk alınması üzerine kuşkuları artan ekipler konteynere yönelik fiziki arama gerçekleştirdi. Ekiplerce yapılan detaylı arama sonucu İnsani Yardım Malzemesi kılıfında ülkemize yasadışı olarak sokulmaya çalışılan 6 konteyner 130 BİN KİLO OYUNCAK cinsi eşya ile 2 konteyner KUMAŞ cinsi ticari eşya ele geçirildi. Yapılan operasyon sonucunda yakalanan kaçak eşyaların yaklaşık piyasa değerinin 1 MİLYAR TL olduğu belirlendi. Konuyla alakalı soruşturma Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.
 
Gümrük Muhafaza Ekipleri 7 gün 24 saat aralıksız sürdürdüğü kaçakçılıkla mücadele faaliyetleriyle kaçakçılara göz açtırmamaya devam ediyor.