Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Akaryakıt Özel Ekibinden Kaçakçılık Operasyonları.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne bağlı Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi kaçak akaryakıtın tespitine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede Akaryakıt Özel Ekibince Eskişehir, Burdur ve Kütahya’da akaryakıt istasyonlarına yönelik olarak operasyon gerçekleştirildi.

31 Ekim 2022



Gerçekleştirilen operasyonlarda istasyonlarda pompa, yazarkasa ve otomasyon sistemleri devre dışı bırakılarak kaçak akaryakıt satılmasını sağlayan ve aynı zamanda yazarkasalardan satış verilerinin silinmesi sağlayan düzenekler tespit edildi.
 
Ekipler ilk operasyonu Eskişehirde bir akaryakıt istasyonunda gerçekleştirdi. Söz konusu istasyonda otomasyon ve yazarkasaları devre dışı bırakarak kaçak akaryakıt satmaya imkan sağlayan düzenek ortaya çıkartıldı, ayrıca istasyonda bulunan yazarkasalar ve arabirim ünitelerinin bazılarının mühürsüz olduğu tespit edildi.
 
Diğer operasyon ise Burdur’da gerçekleştirildi. İstasyonda savcılık talimatıyla detaylı bir arama yapan ekipler kaçak akaryakıt satışı yapılmasını sağlayan bir çok malzeme ele geçirdi. Aramada;  otomasyon sistemine paralel çalışan arabirim ünitesi, pompa beyni, prop, paralel çalışan sistemi kontrol eden kumanda, yazarkasa silmede kullanılan programlı bir bilgisayar ile tüp dolumu yapılan dönüştürücüler ele geçirildi.