Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Kraliçe-İşçi Arı ve Kaçak Bal Yakalaması.

Sarp Gümrük Kapısında 1.100 adet bal arısı bir yolcunun üzerinde yasadışı yollardan ülkemize sokulmak istenirken gümrük muhafaza ekiplerinin dikkati sayesinde kurtarıldı. Yine başka bir operasyonda ise 104 kilo 150 gram kestane balı aracın yakıt deposunda ele geçirildi.

31 Ekim 2022

Sarp Gümrük Kapısından Ülkemize gelen bir yolcu, Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce yolcu salonunda riskli görülerek yakın takibe alındı. Söz konusu yolcunun X-ray tarama ve metal dedektöründen geçişi esnasında şüpheli hareketler sergilemesi sonucu detaylı üst aramasına tabi tutuldu. Şüpheli yolcunun yapılan üst aramasında bel bölgesine sarılmış 110 ahşap kutu içerisine gizlenmiş 1.100 adet kraliçe ve işçi bal arısı tespit edildi.
 
Gümrük muhafaza ekipleri yaptıkları diğer bir operasyonla halk sağlığının tehdit edilmesine de izin vermedi. Sarp Gümrük Kapısına Gürcistan’dan gelen yabancı plakalı bir araç kaçakçılık açısından riskli değerlendirildi. Şüpheli araç X-Ray tarama cihazına sevk edildi. Yapılan tarama sonucunda aracın yakıt deposunda olağan dışı yoğunluğa rastlayan ekiplerin şüpheleri haklı çıktı. Aracın yakıt deposunda 104 kilo 150 gram kestane balı ele geçirilirken, söz konusu aracın yakıt ihtiyacının ise yakıt deposunun içerisinde bulunan özel bir tertibat ile ayrılan alandan sağlandığı da muhafaza ekiplerince tespit edildi.