Gümrük Muhafaza Ekiplerinden İzmir’de Sahte Alkol Operasyonu

Ticaret Bakanlığı Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen saha çalışması ve istihbarat toplama faaliyetleri neticesinde, kaçakçılarca kullanıldığı ve sahte alkol bulunduğu tespit edilen bir adreste gerçekleştirilen operasyonda 10.000 bin şişe alkol ile 800 litre sahte etil alkol ele geçirildi.

05 Ekim 2022

 
İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince sahte alkol üreticilerine yönelik olarak yürütülen araştırma sonucunda, kaçakçıların kentte bir depoyu kaçak eşyaların depolanması amacıyla kullandığı bilgisine ulaşıldı. Araştırma tüm yönleri ile büyük bir gizlilik içinde yürütüldü ve yeterli delil elde edildiğinde operasyon için harekete geçildi.
 
Gümrük muhafaza ekiplerince belirlenen depoda yapılan aramalarda özellikle otellerde bulunan minibarlarda kullanılan, tüketime hazır ve şişelenmiş halde toplam 10.000 bin şişe alkol ile yüzey temizleyicisi görünümü verilmiş 800 litre sahte etil alkol ele geçirildi.
 
Gümrük muhafaza ekiplerince yürütülen başarılı operasyonda ele geçirilen ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 550.000 Türk lirası olduğu tespit edilirken, olayla ilgili 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Soruşturma İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.