GÜMRÜK MUHAFAZA EKİPLERİMİZDEN AMBARLI LİMANI’NDA 45 MİLYON TL’LİK TİCARİ EŞYA YAKALAMASI!

Gümrükler Muhafaza ekiplerimizce Ambarlı Limanı’nda piyasa değeri yaklaşık 45 milyon 77 bin Türk lirası değerinde 10 bin adet hamur yoğurma/karıştırma makinası ele geçirildi.

27 Ağustos 2024

Gümrükler Muhafaza ekiplerimiz tarafından yürütülen kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında “aksam-parça” olarak beyan edilen 6 konteyner riskli olarak değerlendirilerek detaylı incelemeye tabi tutuldu. Konteynerde gerçekleştirilen detaylı arama ve kontrollerde, “aksam-parça” olarak beyan edilen eşyaların birleştirilmesi neticesinde 10 bin adet hamur karıştırma/yoğurma makinesi olduğu tespit edildi. Gümrük mevzuatı uyarınca ödenmesi gereken gümrük vergileri ödenmeden yasadışı  olarak ülkeye sokulmak istenilen hamur karıştırma/yoğurma makinası cinsi eşya gümrükler muhafaza ekiplerimizce ele geçirildi.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerimizin ele geçirdiği ticari eşyanın toplam değerinin yaklaşık 45 milyon 77 bin Türk Lirası olduğu tespit edildi.
 
Olaya ilişkin soruşturma, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.
 
Teşkilatımız ülkemizde güvenliğin temini, ekonomik refahın yükseltilmesi ve dürüst ticaret erbabı için adil bir rekabet ortamının tesisi amacıyla kaçakçılıkla mücadelesini 7 gün 24 saat aralıksız sürdürmektedir.