Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz Oto Yedek Parça Kaçakçılarına Büyük Darbe Vurdu

Sarp Sınır Kapısında gerçekleştirilen başarılı operasyonlarda motorları ve çeşitli parçaları yurtdışında değiştirilen 6 lüks araç ele geçirildi.

07 Kasım 2022


 
Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü istihbarat çalışmaları neticesinde son dönemde bazı kişilerce Türkiye’den yurtdışına çıkan özellikle lüks araçların yedek parçalarının veya motorlarının değiştirilerek tekrar yurda sokulmaya çalışıldığı bilgisi edinildi. Araştırmayı daha da genişleten muhafaza ekipleri detaylı yaptıkları kontrollerde motorları değiştirilen araçları bir bir tespit etti. Tespit edilen araçlar arama hangarında detaylı kontrollere tabi tutuldu. Kaçakçıların sadece motor ve yedek parçalarını değil araçlara ait motor numaralarını da usulsüz olarak değiştirdikleri  ve araçların arızalanma ihtimaline karşı beraberlerinde fazladan yedek parça da getirdikleri tespit edildi.
 
Gerçekleştirilen başarılı operasyonlarda yüzbinlerce liralık kamu zararının önüne geçilmiş olup; olayla ilgili soruşturmalar Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.