Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz Cep Telefonu Kaçakçılarına Geçit Vermiyor.

Habur Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirilen başarılı operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Kaçakçılıkla mücadele alanında yapılan risk analizi ve çalışmalar neticesinde 594 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

14 Kasım 2022

Habur’da görevli Gümrük Muhafaza Ekiplerince yapılan operasyonlardan ilki,Irak’tan Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen bir yolcu otobüsünde gerçekleştirildi. Muhafaza ekiplerince yapılan risk analizleri sonucu otobüs şüpheli bulunarak X-ray taramasına sevk edildi. Otobüsün X-ray taramasına sevki esnasında şoförün şüpheli hareketler sergilemesi, gümrük sahası güvenlik kamera sisteminden ve saha devriye personellerinin gözünden kaçmadı. Şüpheli otobüsten tarama öncesi indirilmeye çalışılan koliler, poşetler ve çantalar olduğunun görülmesi üzerine muhafaza ekipleri hemen harekete geçti. Detaylı arama sonucu tarama öncesi araçtan indirilmeye çalışılan eşyalar içerisine gizlenmiş 427 adet kaçak cep telefonu yakalandı.
Diğer bir olayda ise Gümrük Muhafaza ekiplerinin dikkati ve özverili çalışmaları neticesinde şüpheli 2 tırda 167 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Söz konusu tırların arka dingillerinin iç kısmına kaçak telefonların gizlendiği ve bu yolla telefonların kaçak olarak yurda sokulmak istendiği belirlendi.
Gümrük Muhafaza ekiplerinin dikkati ve an be an takibiyle kaçakçılık girişimlerinin önüne geçilirken, ülkeye kaçak yollardan getirilmeye çalışılan cep telefonlarına el konuldu. Olaylarla  ilgili 5 şahıs gözaltına alınmış ve 3 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.