EDİRNE’DEN IĞDIR’A GÜMRÜK KAPILARIMIZDAN UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK!

Gümrük Muhafaza ekiplerimizce narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında Dilucu ve Kapıkule Gümrük kapısında yapılan denetim ve kontroller sonucu gerçekleştirilen operasyonlarda ülkemize giriş yapmaya çalışan iki TIR aracında yaklaşık 255 LİTRE LİKİT METAMFETAMİN ve 370 KİLO ESRAR ele geçirildi.

25 Haziran 2024




Dilucu ve Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştirilen narkotik risk analizi ve hedefleme çalışmaları kapsamında, her iki gümrük kapısına yurda girmek üzere gelen araçlar mercek altına alındı. Yapılan analiz ve kontroller sonucu şüpheli araçlar üzerinde incelemelerini derinleştiren ekiplerimizce X-RAY tarama sistemine sevk edilen araçlarda  şüpheli yoğunlukların tespit edilmesi üzerine narkotik dedektör köpeklerin de dahil olduğu detaylı arama gerçekleştiren ekiplerimiz, bir TIR aracının yakıt deposuna eklenmiş gizli bölme içerisinde 255 litre likit metamfetamin diğer araçta ise taşınan yasal yükün içerisine gizlenmiş poşetler içerisinde 370 kilo ağırlığında esrar cinsi uyuşturucu madde ele geçirdi. DİLUCU VE KAPIKULE GÜMRÜK KAPISINDA yapılan uyuşturucu madde yakalamaları ile ilgili soruşturmalar Iğdır ve Edirne Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde devam etmektedir.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerimiz, toplum sağlığı ve kamu düzenine kasteden uyuşturucu madde tacirlerine geçit vermemekte, uyuşturucuyla mücadele faaliyetlerini tüm ülke sınırlarında büyük bir özveri ve kararlılıkla sürdürmektedir.