Antika Diye Getirilen Silahlar Kullanıma Hazır Çıktı.

Gümrük Muhafaza ekiplerimizin İstanbul’da gerçekleştirdiği kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerinde antika eşyaların arasında getirilen fakat kullanılabilir olduğu tespit edilen tüfek, tabanca ve kılıçlar ele geçirildi.

26 Aralık 2022



 
İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri Fransa’dan yola çıkıp ülkemize gelen ve gümrük işlemlerinin yapılması için Muratbey Gümrük Müdürlüğüne getirilen bir konteyneri kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında riskli olarak değerlendirdi. Geçici depolama alanına getirilen ve belgelerinde antika eşya olarak beyan edilen konteyner, muhteviyatı eşyanın tespit işlemlerine müdahil olan Muhafaza ekiplerince kaçakçılık yönünden mercek altına alındı. İncelemeler sırasında porselen, mobilya, süs eşyası gibi çeşitli antika eşyanın çıktığı görülürken bunların arasında 40 tüfek, 7 tabanca, 7 kılıç bulundu. Ekiplerin şüphesi üzerine silahlar incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildi. İnceleme raporu neticesinde aralarında 6 tüfek, 6 tabanca ve 4 kılıcın halen çalışabilir vaziyette olduğu belirlenerek söz konusu ateşli silah ve kılıçlara mahkeme kararı gereği el konuldu.
 
İhtiyat ve titizlikle görevlerini icra eden Gümrük Muhafaza ekipleri, kamu düzeninin bozulmasına yönelik tehlike oluşturabilecek olası bir tehdidi bertaraf ederken kaçakçılığın her türüne karşı mücadelesini 7 gün 24 saat devam ettirmektedir. Olayla ilgili soruşturma Çatalca Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde sürdürülüyor.