Habur Gümrük Kapısına Çalışma Ziyareti

Bakanlığımız Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Murat YAMAN ve Gümrükler Genel Müdürü Mustafa GÜMÜŞ ile beraberlerindeki heyet tarafından Habur Gümrük Kapısına Çalışma Ziyareti Gerçekleştirildi

02 Aralık 2019

Bakanlığımız Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Murat YAMAN ve Gümrükler Genel Müdürü Mustafa GÜMÜŞ ile beraberlerindeki heyette yer alan Gümrükler Genel Müdür Yardımcısı Mehmet HATİPOĞLU, Gümrükler Genel Müdür Yardımcısı Burak Serkan YAŞAR, Risk Yönetimi Tasfiye ve Döner Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Ali TOKSÖZ, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı Mustafa ŞAHİN tarafından Habur Sınır Kapısına 26-27 Kasım 2019 tarihlerinde çalışma ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Heyet tarafından Habur Gümrük Kapısına yapılan ziyarette; Bölge Müdürü M.Enver KÖK tarafından ve Habur Sınır Kapısının modernizasyonu hakkında yüklenici firma yetkilileri tarafından brifing verilerek bilgilendirme yapılmıştır. Yapılan çalışma ziyareti kapsamında Habur İl Özel İdaresi Tır Parkı Sahası, İpekyolu Gümrük Müdürlüğü ve Habur Gümrük Müdürlüğü sahasında yerinde incelemelerde bulunulmuş ve iş akışları hakkında bilgilendirmeler yapılmış, ayrıca Irak tarafında İbrahim Halil Sınır kapısına gidilerek Iraklı yetkililer ile gümrük iş ve işlemleri hakkında işbirliğinin geliştirilmesi ve gümrük idarelerinin senkronizasyon içerisinde çalışması kapsamında toplantı gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca Silopi Kaymakamı ve Habur Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri Dr. Sezer IŞIKTAŞ’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda bölgede faaliyet gösteren ihracatçı firmalar, lojistik firmaları yetkilileri ile ticaret sivil toplum kuruluşu yetkilileriyle bir araya gelinerek, bölgenin ticari sorunları ve çözüm önerileri hakkında görüş alış-verişi yapılmıştır.

Heyet tarafından Habur Gümrük Sahasında görev yapan personel, görev yerlerinde ziyaret edilerek sahada görevli personelin de sorunları, çözüm önerileri ve talepleri sorularak yapılan iş ve işlemler hakkında bilgiler alınmıştır.