Gümrük Muhafaza Ekiplerinden 3 Milyonluk Uyuşturucu Yakalaması

09 Eylül 2019

Uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele faaliyetleri kapsamında yürütülen çalışmaları hız kesmeden sürdüren gümrük muhafaza ekipleri, Gürbulak Gümrük Sahasında bir otomobilin tabanına gizlenmiş vaziyette piyasa değeri yaklaşık 3 Milyon Türk Lirası olan 73 KG Afyon Sakızı yakaladı.
 
Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince sorumluluk bölgesine gelen araçlar, uyuşturucu kaçakçılığı yönüyle, risk analizine tabi tutuldu.  Ticaret Bakanlığı kullanımında bulunan bilgi sistemleri üzerinden yürütülen incelemede İran’dan gelen yabancı plakalı bir otomobil riskli olarak değerlendirildi. Şüpheli araç x-ray tarama sistemine sevk edildi. Gerçekleştirilen tarama neticesinde aracın tabanında şüpheli yoğunluk saptandı. Arama hangarına alınan araçta, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü emrinde görevli dedektör köpekler kullanılarak yapılan aramada;  özel olarak eğitilen narkotik köpekler de şüpheli yoğunluk gözlenen bölümlere aşırı tepki verdi.
 
Bunun üzerine,  aracın ön ve arka koltukları söküldü ve yolcu bölümünün tabanında tespit edilen kapak açıldı. Kapağın yerinden kaldırılması ile araç tabanındaki boşluklara gizlenmiş, mavi karbon kâğıda sarılmış, bantla kaplanmış ve üzeri köpeklerin koku almasını zorlaştırmak amacıyla kırmızı toz biber ile örtülmüş vaziyette 39 paket tespit edildi.  Söz konusu paketlerin içerisinde yer alan maddenin, uyuşturucu test cihazında gerçekleştirilen analizinde Afyon Sakızı olduğu anlaşıldı.
 
Ele geçirilen toplam ağırlığı 73 Kg olan 2 Milyon 850 Bin Türk Lirası değerindeki uyuşturucu maddeye ilişkin olarak yürütülen adli soruşturma devam etmektedir.